Studenții mediciniști, campanii de informare în școli

Departament Sanatatea ReproduceriiStudenții Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș sunt invitați luni, 16 octombrie, ora 20.30, la sediul Ligii Studenților din Tîrgu Mureș, la o întâlnire cu voluntarii Departamentului de Sănătate a Reproducerii și anti-SIDA (SCORA), în cadrul căreia li se vor prezenta informații despre departament și proiectele din acest an universitar. Cei interesați se pot înscrie ca voluntari.

Reprezentanții Departamentului SCORA au transmis că își propun să deruleze o serie de proiecte sociale și campanii cu scopul de a informa elevii și studenții cu privire la bolile cu transmitere sexuală, sarcină, cancerul de col utern, cancerul testicular etc.

„Rămâi Negativ” este un proiect în cadrul căruia mergem în licee și le vorbim elevilor despre bolile cu transmitere sexuală și cum să se protejeze. Ultima dată, s-au implicat în acest proiect aproape 30 de voluntari, care s-au deplasat la patru licee, în total fiind vizitate aproximativ 25 de clase”, a afirmat Alex Dinu, voluntar SCORA, arătând că departamentul a fost înființat în anul 2013.

În acest an universitar, voluntarii își propun să deruleze proiectul „Sarcina la adolescente”, în cadrul căruia să informeze adolescentele cu privire la sarcină, cum să se protejeze și vor puncta bolile cu transmitere sexuală. Un alt proiect intitulat „Răspândește vorba, nu virusul” se referă la o campanie de informare stradală și testare gratuită HIV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram