Vizită regală în Iordania. Rectorul UMF Tîrgu Mureș, în delegația universitară

IMG_2934 Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu au efectuat, în perioada 8-11 octombrie, o vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei, cea mai amplă vizită externă a Familiei Regale din anul 2017.

Custodele Coroanei și Principele Radu au fost însoțiți de un grup de rectori ai universităților din România, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, făcând parte din delegația universitară.
Delegația universitară a fost condusă de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român, Ioan Silviu Lefter, directorul executiv al Crucii Roșii Române, și de o delegație a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, potrivit Jurnalului Regal Online.

În dimineața zilei de marți, 10 octombrie, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au fost oaspeții Consiliului Iordanian de Asistență Medicală, aflat sub președinția Alteței Sale Regale Principesa Muna Al-Hussein. La întâlnire a luat parte delegația rectorilor din România.
Marți, la ora amiezii, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au vizitat, împreună cu întreaga delegație universitară, cu membrii Comitetului Sportiv și Olimpic Român și cu reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România cimitirul regal din Amman, unde s-au recules la mormântul Regelui Hussein al Iordaniei, precum și la mormântul fondatorului statului iordanian, Regele Abdullah I.
La Societatea Regală de Științe, Alteța Sa Regală Principele Radu s-a întâlnit cu conducerea societății și cu rectorul și prorectorii Universității Tehnologice „Principesa Sumaya”. Au luat parte rectorii universităților din România care participă la vizită.
Principele Radu a avut apoi o întâlnire cu ministrul Învățământului Superior și Cercetării Științifice, dl profesor Adel Tweisi. A luat parte întreaga delegație a rectorilor români.
Principele Radu și delegația românească au vizitat apoi Universitatea Iordaniei, cea mai mare instituție de învățământ superior din Regatul Hașemit, care a fost fondată în anul 1962 de către Regele Hussein și are astăzi 45 000 de studenți.
Conducerea universității a oferit apoi un prânz de lucru Alteței Sale Regale și distinșilor invitați români. La prânzul de lucru a luat parte ministrul Învățământului Superior și Cercetării Științifice, conform sursei citate.
Sursă foto: Jurnal Regal Online

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram