Studenții și elevii au învățat cum să realizeze conținut științific pentru Wikipedia

Foto workshop wikipedia (4)Studenți la Istorie și elevi de liceu din Târgu Mureș, Târnăveni, Reghin și Toplița au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la workshop-ul cu tema „Wiki-Istoria. Studierea trecutului cu resursele prezentului”, organizat de Facultatea de Științe și Litere din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Wikipedia România.

Workshop-ul a avut ca scop formarea și dezvoltarea cunoștințelor, abilităților și deprinderilor în vederea realizării de conținut științific în format digital pe o platformă online. „Două zile intense de dezbateri și aplicații practice pentru studenții specializării Istorie și elevi din cadrul mai multor licee din Târgu Mureș, Târnăveni, Reghin și Toplița. Participanții au avut șansa de a înțelege dinamica și modul în care se poate realiza conținut științific pe cea mai accesată platforma: Wikipedia, dar și de a deveni mai conștienți de calitatea informațiilor din mediul online”, a transmis lector univ. dr. Georgeta Fodor.

Proiectul va continua, iar cei interesați pot afla detalii la adresa de e-mail: student.laistorie@umfst.ro. Coordonatorii proiectului sunt: conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, lector univ. dr. Georgeta Fodor și lector univ. dr. Maria Tătar-Dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram