Studenții UMFST, din nou față în față cu angajatorii

Studenții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș s-au aflat joi, 5 mai 2022, față în față cu angajatorii în cadrul unui eveniment devenit tradiție în universitatea noastră.

Astfel, 35 de angajatori de top din domeniile: medicină, farmacie, inginerie, informatică și economie le-au prezentat studenților ofertele de locuri de muncă, internship-uri și stagii de practică. La rândul lor, studenții au adresat întrebări și au putut afla care sunt nevoile actuale de pe piața muncii și așteptările angajatorilor de la un viitor absolvent.

„Acest eveniment la care luăm parte astăzi este important prin prisma faptului că aduce laolaltă ceea ce este firesc și vital în funcționarea oricărei universități. Suntem o universitate care instruiește studenți și formează absolvenți care trebuie să lucreze undeva. Dacă nu realizăm acest lucru, atunci rămânem probabil într-un turn de fildeș, în care poate alții au rămas, fără să ne gândim în ce măsură se potrivește nevoia angajatorilor cu ceea ce oferim noi. Pe de altă parte, discutând în termeni foarte deschiși, cred că a trecut vremea în care ne uitam cu disperare către cei care pot oferi un loc de muncă. În egală măsură, cele două părți sunt la fel de importante și știu foarte limpede valoarea pe care o are universitatea prin faptul că angajatorii au nevoie de resursă umană calificată”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram