TDK la a XXIV-a ediție

17555411_10209336603239847_1671385303_n

Asociația Studenților Maghiari din Tîrgu Mureș (ASM) organizează între 29 martie – 1 aprilie ediția a XXIV-a a Conferinței Științifice Studențești (TDK) la care sunt așteptați atât studenții de la medicină generală, stomatologie, farmacie din țară și din străinătate, cât și rezdidenți, medici. Conform tradiției evenimentul intrarea va fi liberă pentru toți cei interesați de științe medicale.  Din cauza programului bogat activitățile vor avea loc în mod simultan atât în sălile Palatului Culturii cât și în Casa Bernády din centrul orașului, SCJU Târgu Mureș, Centrul de Simulare și Abilități Practice, respectiv Centrul Integrat de Medicină Dentară (CIMD) din campusul universitar.

La ediția curentă a evenimentului vor participa numeroși lectori renumiți pe plan internațional. András Khoor, medic patologist la Mayo Clinic din Florida, Gábor Balázsi, fizician medical la Stony Brook University din New York și Zsolt Kulcsár, medic neuroradiolog la Neuroradiologie diagnostique et interventionnelle din Geneva vor participa pentru prima oară la conferința din Tîrgu Mureș. În domeniul medicinei dentare cursul ținut de Csaba Csák, chirurg OMF din Győr va fi unul aparte deoarece a ales să țină prezentarea împreună cu un tehnician dentar în domeniul allografturilor 3D preparate cu tehnologia CAD-CAM după CBCT.

În cadrul conferinței 309 studenți vor prezenta în 25 de secțiuni rezultatele cercetărilor personale realizate în cadrul cercurilor științifice. Totodată, studenții vor avea ocazia să participe, pe lângă cursurile ținute de lectori, la 23 workshop-uri de medicină generală, stomatologie și farmacie.

Asociația Studenților Maghiari din Tîrgu Mureș (ASM) deține de mult timp o relație de partneriat cu Consiliul Național al Conferințelor Științifice Studențești (ODT) din Budapesta, așadar studenții care câștigă premiul I la secțiuniile din cadrul TDK vor putea prezenta lucrarea la Conferința Națională Științifică Studențească (OTDK). În 2017 secțiunea de medicină și sănătate din cadrul evenimentului va fi organizat la Pécs între 18 – 21 aprilie.

Autor: Csaba Dudás

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram