Am fost, suntem și vom fi o școala medicală cu renume!

batagaProf. univ. dr. Tiberiu Bățagă ne onorează anul acesta la MARISIENSIS cu o prezentare inovativă din domeniul chirurgiei ortopedice și anume “Newsreel in bone tendon transplant”. Această prezentare are la bază transformarea în concept a ortopediei mecanice în medicină regeneratoare, prin refacerea de tendon, cartilaj, și totodată transplantul de menisc.

Dânsul este mai mult decât încântat în a colabora cu Universitatea de Medicină și Farmacie Tg-Mureș, în tot ceea ce privește ea, datorită continuei dezvoltări a infrastructurii pe care aceasta o deține.

„Am fost, suntem și vom fi o școala medicală cu renume”.

Este deosebit de important ca o universitate medicală să posede Centre de Cercetare, care nu fac altceva decât să stimuleze tânăra generație și să îmbunătățească aptitudinile rezidenților și ale medicilor. „Rolul nostru ca și formatori este de a crea specialiști care fiind puși în fața unei probleme, o vor putea rezolva cu succes”.

De asemenea, prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă ne-a informat de existența unei viitoare colaborări, între UMFTGM și ESSKA – The European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy, care atestă trecerea de la nivel național al universității, la unul internațional, astfel valoarea muncii noastre începe să fie recunoscută reușind să ne atingem țelul.

După spusele domnului doctor, un student trebuie să participe la asemenea evenimente științifice pentru a-și lărgi orizontul, pentru a-și îmbunătăți capacitatea de a comunica în fața unui colectiv, pentru a-și vedea nivelul cunoștințelor, dar pentru a face față acestei provocări e nevoie de dorința care va naște curajul.

„Eșecul nu e o opțiune! Să accepți competiția pentru că în lumea medicală, competiția naște profesionalism”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram