Vita stuDentis și Tokuyama Challenge for Students

Sâmbătă 1 aprilie 2017, la ora 11,30 în Aula CIMD, echipa ,,Vita stuDentis” ne onorează cu prezentarea nr. 4 al Revistei ,,Vita stuDentis”! De asemenea, va avea loc și Festivitatea de Premiere la ,,Tokuyama Challenge for Students”(SITEA) şi aflarea celui de-al doilea câștigător al participării gratuite la Congresul Internațional AIC – Clinical Procedures and Digital (R)Evolution din Bologna, Italia.
În primul rând, ce reprezintă „Vita stuDentis” ?

Pentru necunoscători, „Vita stuDentis” este o revistă studențească, realizată de studenții de la Medicină Dentară pentru studenții de la Medicină Dentară, fiind prima și singura de acest gen! Varietatea de teme abordate cuprinde atât acțivități științifice cât și numeroase întreprinderi cotidiene, ceea ce fac această revistă „atipică”.

“Aflată deja la a 4-a ediție, revista le oferă studenților prilejul de a-și da frâu liber imaginației, de-a se deconecta de la stresul de zi cu zi, fapt dovedit prin creșterea numărului de articole de la o ediție la cealaltă.Acest lucru reflectă în primul rând dorința studenților de a se face auziți”, ne-a spus Milena Mkrtchyan, vicepreședinte OSMD

Acum să ne întoarcem la partea a doua a evenimentului și anume la ,,Tokuyama Challenge for Students”(SITEA), o competiție lansată de firma SITEA, cu scopul de a provoca studenții de la Medicină Dentară să își dovedească cunoștințele în domeniul stomatologiei, dar mai ales dexteritatea și talentul, două calități deosebit de importante pentru un viitor dentist.

Astfel, 50 de studenți încrezători și dornici de a se remarca, s-au înscris în cursa pentru Marele Premiu și anume: 2 locuri asigurate la Congresul Internațional AIC – Clinical Procedures and Digital (R)Evolution din Bologna, Italia – premiu dorit și râvnit de toți cei dornici de provocare.
Dintre cei 50 de participanți au fost aleși 20 de studenți semifinaliști, primul clasat căștigând marea oportunitatea de a merge la Bologna. Toți cei 20 au participat apoi la o parte clinică, pe baza căreia cadrele universitare din #UMFTGM au ales 5 finaliști, pe care îi vom afla mâine! Totodată, lucrările finaliștilor au fost trimise cadrelor universitare din Bologna, fiind astfel ales cel de-al doilea câștigător pe care îl vom afla tot mâine!

Așadar, o oportunitate deosebită care ne deschide uși spre cunoaștere, perfecționare și recunoaștere internațională!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram