NeuroN – Conferință interdisciplinară

blog

Iată că Universitatea de Medicină și Farmacie reușește să ne surprindă din nou cu ceva inovativ și remarcabil. Despre ce este vorba? Ei bine, sunt sigură că am să vă acaparez atenția cu cele ce urmează. În perioada 5-6 mai 2017 va avea loc prima ediție a conferinței Neuron, organizată de Disciplina de Anatomie din cadrul UMF, fiind reprezentată de asist. univ. Dr. Adrian Ivănescu. Conferința va avea o abordare interdisciplinară, deoarece, din spusele dânsului “fiind una din cele mai grele materii studiate, această modalitate va ajuta la o mai bună înțelegere a neuroanatomiei și integrarea ei în cadrul disciplinelor clinice“.

Această abordare implică: neuroanatomia, neurologia, anestezia și terapia Intensivă, farmacologia și radiologia intervențională. Sună interesant, nu-i așa? Și asta nu e tot!

În cadrul conferinței vor avea loc mai multe sesiuni de prezentări interactive susținute de invitați surpriză, iar în ceea ce privește neuroanatomia, va exista și o parte practică ce va consta în secționarea creierului pe felii și explicarea acestora. Vor exista discuții libere pe baza subiectelor abordate, întrebări la care veți primi răspunsuri argumentate, iar la final, cei mai activi participanți vor fi premiați cu atestate, conferința desfășurându-se sub egida UMF Tîrgu Mureș.

Ceea ce ne-a impresionat este motivarea din care ideea acestei conferințe a ajuns să fie concretizată de dr. Adrian Ivănescu: “Totul a pornit din pasiunea pe care o manifest față de această materie, această știință a creierului uman, atât de vastă și complexă și pe care o predau de peste 10 ani studenților cu aceeași dedicație ca la început. Experiența am acumulat-o începând din anii de studenție și până în prezent, cercetarea și documentarea făcându-se în cadrul Disciplinei de Anatomie a UMF. Așadar, dragi colegi, pasiunea și dăruirea sunt doi factori esențiali în evoluția noastră.

Este important să avem dorința de cunoaștere, este important să avem țeluri, dar mai importantă este perseverența! Ea ne ajută să creștem frumos, ne dă curaj, ne propulsează în lumea medicală și ne formează ca viitori medici. Un subiect atât de vast și de plurivalent sunt sigură că v-a stârnit curiozitatea. Ne vedem la conferință

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram