UMF Artists Guild – evoluția ta prin artă

Sunt student la UMF şi asta îmi ocupă tot timpul? Ei bine, nu este deloc aşa. Cu toate că majoritatea timpului îl dedicăm studiului, este necesară şi o evadare din cotidian, atât cu mintea, cât şi cu sufletul. Suntem atât de prinşi de volumele de cărţi interminabile, de halatul alb, de orarul încărcat, încât uităm că avem nevoie de un timp al nostru, un timp pe care să îl valorificăm făcând doar ceea ce ne place.
Nu vreau să credeți, ci vreau să fiți siguri că acest lucru este posibil, și spun asta deoarece am o surpriză pentru voi! Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie, Tîrgu Mureș, organizează UMF ARTISTS GUILD – o inițiativă venită din dorința universității de a conferi studenților o modalitate de a se exprima și evolua prin intermediul artei. Această organizație va fi distribuită în mai multe cercuri, astfel incluzând toate categoriile doritoare. Muzica, desen, fotografie, dans etc. Universitatea vă va sta la dispoziție în tot ceea ce presupune materiale necesare, traininguri, cursuri pregătitoare și mai ales, personal specializat! Dar să nu credeți că munca voastră va rămâne nerăsplătită! Tot universitatea va organiza expoziții și spectacole, tocmai pentru a vă recunoaște talentul și munca. Nu ratați această șansă! De ce? Veți înțelege din rândurile ce urmează.

join_artist_guild_peacock_by_dreamsofdownfall
Am constatat de-a lungul anilor, ca student al UMFTGM, faptul că această universitate este un hub de talente. Sunt atât de mulţi tineri captivaţi de secretele medicinei şi cu dorinţa de a exprima ceea ce simt prin artă. Se fac remarcaţi inevitabil şi ne îmbogăţesc universitatea prin simpla lor prezenţă.
Stând de vorbă cu unii dintre ei, am aflat multe lucruri demne de atenţie. Spre exemplu, faptul că arta este o altă metodă de a înţelege medicina şi fiecare dintre noi o înţelege în felul lui, dar asta nu înseamnă că percepţia este greşită, ci doar perspectiva din care o privim este diferită. Arta ne deschide apetitul spre cunoaştere. Cel puţin, aşa funcţionează la mine. Fiind pur şi simplu îndrăgostită de muzică, nu concep alt mod de a face faţă presiunilor zilnice şi a stresului din perioada sesiunii. Mă regăsesc în muzică şi în tot ceea ce înseamnă ea. Cânt pentru că acela e unicul moment în care mă simt totalmente liberă. E momentul meu cu mine şi nimic în jur nu mai există. Nevoia asta de muzică şi artă, pentru mine este ca nevoia organismului de hrană. Ca să pot face faţă cu brio provocărilor, trebuie să îmi recâştig energia, şi cum altfel decât prin muzică?
Întotdeauna am mers pe principiul „pune suflet în ceea ce faci”, iar astfel, va fi imposibil să nu reuşiţi. Luaţi-vă acel timp pentru voi, despre care v-am vorbit. Aveţi 300 de pagini de învăţat şi timpul e scurt? În locul stresului, ia o coală albă şi varsă-ţi oful prin desen, dansează pe muzica ta favorită, cântă, sculptează cele mai trăsnite forme, surprinde cadre memorabile şi fotografiază-le, apoi admiră-ţi munca şi fii mândru de tine, sau pur si simplu fă un filmuleț cu telefonul. În fiecare dintre voi este ascuns un mic artist. Trebuie doar să îl lăsaţi să vă cucerească.

15492249_1003901789714055_83811409691326747_n
Din proprie experienţă admit faptul că arta este un concept diferit pentru fiecare dintre noi, însă arta tot artă rămâne. Ne pune o bază stabilă şi ne construieşte elegant, ne cultivă şi ne ridică aşteptările. Din punct de vedere ştiinţific, la nivel cerebral, arta are rolul de a „augumenta” sentimentele noastre privitoare la realitate, de a suprasolicita rețelele neuronale în vederea obținerii unei trăiri mai intense. În acest sens, arta este „caricaturală”, adică prezintă realitatea deformat.
Calitatea principală a artei este oferirea unei oportunități de a construi mai multe interpretări ale realității, pe baza unei singure „imagini”, toate fiind în aceeași măsură de valide. Din acest punct de vedere, arta ajută la dezvoltarea imaginației și a puterii noastre de interpretare, formând noi conexiuni neuronale. Aşadar, UMF vă oferă această șansă unică de a arăta lumii cât de minunați sunteți! Lăsaţi ca arta să fie expresia bucuriei voastre în munca pe care vreţi să o faceţi, şi anume medicina.
Înscrierile se fac completând formularul de mai jos:

În curând vom anunța și prima întâlnire. Deveniți mai buni! Evoluați cu profesionalism!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram