The Journal of Critical Care Medicine, inclusă în prestigioasa bază de date PubMed

PubMedThe Journal of Critical Care Medicine, publicație științifică a Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, a fost indexată în prestigioasa bază de date internațională PubMed care conține articole științifice din domeniul biomedical și al științelor vieții și care este administrată de către United States National Library of Medicine (NLM).

Înființată în anul 2015, revista are 4 numere pe an și publică articole științifice în limba engleză din domeniul medicinii bolnavului critic. Standardele ridicate ale articolelor acceptate spre publicare în cele 14 numere publicate până în prezent și respectarea cu strictețe a normelor de etică în cercetarea științifică au făcut ca revista să fie indexată în 2017 în Emerging Sources Citation (Web of Sciences) – Clarivate Analytics și să devină membru COPE (Committee on Publication Ethics) în 2016. În prezent, revista îl care ca editor șef pe rectorul UMF, prof. dr. Leonard Azamfirei, și ca managing editor pe conf. dr. Cosmin Moldovan. În consiliul editorial sunt personalități de prim rang ale medicinii mondiale din domeniile terapiei intensive, neurologiei, cardiologiei, chirurgiei, medicinei de urgență, bolilor infecțioase și ginecologiei.

Includerea revistei în baza de date PubMed va conferi acesteia și implicit Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș o vizibilitate internațională mult crescută, fapt care se va regăsi în numărul de citări ulterioare.

coperta-nr-1_cu_ISSN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram