UMF Tîrgu Mureș, membru fondator al organizației Euroasia Sport Science Union

Alegeri ESSU 2Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș este membru fondator în Comitetul Director al ESSU (Euroasia Sport Science Union), o organizație internațională non-profit fondată în Ankara, Turcia, în anul 2017, cu scopul de a promova cercetarea din domeniul științelor sportive în țările europene și asiatice.

Alegerile au avut loc în noiembrie 2017, în Ankara, din această organizație făcând parte instituții academice și asociații profesional-științifice din 15 țări.

„Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș este membru fondator al ESSU, alături de alte 17 instituții academice și șapte asociații profesional-științifice din 15 țări: Turcia, Macedonia, Moldova, Kazakhstan, Azerbaijan, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Iran, Iraq, Georgia, Cipru, Muntenegru, Kosovo, Kargazstan, România. ESSU vizează cooperări extinse cu instituții academice și structuri profesional-științifice din domeniul științelor sportive și educației fizice din țările europene și asiatice”, a precizat prof. dr. hab. Dana Bădău, de la Disciplina Științele Motricității a UMF Tîrgu Mureș, care a fost desemnată vicepreședintele ESSU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram