UMFST implementează proiectul internațional Growthminds de promovare a excelenței în educație prin practici inovative în era digitală
Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș implementează, în perioada 2020-2022, proiectul internațional Grothwminds finanțat în cadrul programului Erasmus+. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Primorska FAMNIT și STEP Institute din Slovenia, Universitatea Klagenfurt din Austria și Universitatea Balıkesir din Turcia.
Dezvoltarea unui mod de gândire de tip – Growthmind set – pentru personalul didactic din mediul universitar și studenți
Proiectul își propune să ofere noi oportunități de formare continuă cadrelor didactice universitare pentru a-și dezvolta competențele care să urmărească dezvoltarea unui mod de gândire de tip Growthmind al studenților lor prin crearea unui set de instrumente digitale creative de activități și cele mai bune practici care pot fi utilizate în activitatea de predare, de evaluare, de tutoriat, precum și în comunicarea cu studenții.
Persoanele cu un mod de gândire de tip growthmind caută feedback mai bun, fac față mai bine tranzițiilor și dezvoltă o autoreglare mai bună. Pentru studenți, acest tip de gândire reduce stresul, oferă o stare de bine, îmbunătățește stima de sine și orientarea spre învățare, determină obținerea unor rezultate superioare în evaluare, reduce neputința și este legată de comportamente pro-sociale. Cercetările susțin ideea că un astfel de mod de gândire al personalului didactic poate influența modul în care studenții reacționează, ceea ce implicit are un impact pozitiv semnificativ asupra rezultatelor acestora.
„Consider un privilegiu participarea UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș la acest proiect, cu o temă atât de incitantă și de actualitate. Această afirmație se bazează pe faptul că noi, cadrele didactice, indiferent de domeniul disciplinelor pe care le coordonăm, avem nevoie, cu atât mai mult în această perioadă, de a ne dezvolta abilitățile de motivare a studenților prin promovarea unui growth mindset inovativ și potrivit cerințelor societății digitale”, a precizat Prorectorul universității, conf. dr. Daniela Ștefănescu, coordonatorul proiectului din partea Universității.