UMFST, noi rezultate remarcabile în ranking-uri academice mondiale

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a obținut noi rezultate remarcabile în ranking-uri academice mondiale.

„Au fost date publicității două noi ranking-uri academice pe anul 2020. După ce, în anul 2019, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a intrat pentru prima dată în clasamentul universitar mondial 2019 UI GreenMetric, în ediția 2020, publicată ieri, 8 decembrie 2020, UMFST ocupă locul 285, fiind poziționată și în acest an pe primul loc în rândul universităților participante din România. În acest clasament au fost selecționate la nivel mondial 912 universități iar din România, 8 universități.

Astăzi, 9 decembrie,  înregistrăm și o premieră: includerea domeniului de Științe sociale (Social Sciences) din cadrul UMFST în clasamentul RUR World University Ranking pe poziția 706 la nivel mondial și 4 la nivel național. RUR World University Ranking evaluează performanța instituțiilor de învățământ superior din întreaga lume, din 2010 până în prezent. De-a lungul celor 11 ani, 1.100 de universități de top din lume din 85 de țări au participat la clasament. Clasamentul RUR măsoară performanța instituțională cu 20 de indicatori grupați în patru domenii cheie: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară. E pluribus unum!”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram