#ZileleUMFST. Programul zilei de joi

Ziua de joi, 10 decembrie 2020, a început cu sesiunea științifică a cadrelor didactice (Medicină, Medicină Dentară și Farmacie).

Totodată, astăzi va avea loc lecția memorială pentru profesorul doctor George Simu. Invitat: Gl.lt.(r) Dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu, primul și singurul cosmonaut român, membru de onoare al Academiei Române, DHC al UMFST G.E. Palade Tg. Mureș, care va susține o prezentare cu tema: „Cosmogonie, mit și știință în opera lui Mihai Eminescu”.

Profesorul doctor George Simu a fost un remarcabil om de știință, un eminent medic și cadru didactic, ilustru reprezentant al școlii târgumureșene de morfopatologie și al medicinei românești.

Ziua continuă cu discursul anual al Rectorului și cu un eveniment special dedicat aniversării celor 75 de ani de la înființarea Universității. De asemenea, va avea loc premierea excelenței în UMFST.

Tot joi, organizația studențească ESTIEM Târgu Mureș organizează evenimentul online „Lean Six Sigma – Quality Management”, care îl va avea ca invitat pe dr. Gregory H. Watson, liderul academic din spatele metodei de managementul calității Lean Six Sigma.

Dr. Gregory H. Watson este considerat un pionier în mișcarea Six Sigma, a fost președinte al Societății Americane de Calitate, este expert în științe ale calității, statistici aplicate, operațiuni de producție și management al afacerilor. În prezent, acesta oferă cursuri Six Sigma pentru Black Belts și Master Black Belts prin Centrul de Excelență din Finlanda.

Un alt webinar, „Vreau să devin expert contabil! Vreau să devin consultant fiscal!”, se adresează masteranzilor Facultăţii de Economie și Drept care doresc să îmbrățișeze o carieră în domeniul fiscal-contabil. Evenimentul vine în întâmpinarea nevoii de dezvoltare personală și profesională a studenţilor economişti, de orientare a acestora în carieră.  Vor fi descrise profesiile liberale de expert contabil si consultant fiscal și vor fi prezentați pașii care trebuie urmați pentru accesul în profesie și pentru dezvoltarea unei cariere profesionale în domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram