UMFST vă invită să vizitați Muzeul Universității „George Emil Palade”

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș vă invită să vizitați Muzeul Universității „George Emil Palade”, un proiect realizat din dorința de a conserva și promova moștenirea academică locală.

Muzeul se află în incinta Cetății Medievale Târgu Mureș, în Clădirea Manutanței, etaj 1, și poate fi vizitat de către public vinerea, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Voluntarii, studenți la programul de studii Istorie, vor ghida vizitatorii și le vor prezenta zonele expoziționale.

Proiectat în antiteză, sub o formă contemporană, ca semn al unei universități moderne, muzeul se desfășoară pe șapte zone expoziționale: două vitrine alocate istoricului și evoluției UMF și UPM; zona centrală, unde se regăsesc simbolurile universității actuale și ale celor care au fuzionat; zona dedicată evoluției cercetării și activității științifice; o vitrină dedicată Bibliotecii și Editurii; un spațiu de expunere destinat facultăților din cadrul Universității; o zonă cu exponate specifice activității profesionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram