Ambasadorul Republicii Belarus în România, în vizită la UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a primit miercuri, 7 aprilie 2021, vizita ambasadorului Republicii Belarus în România, Excelența Sa Andrei M. Grinkevich.

Excelența Sa Andrei M. Grinkevich s-a aflat pentru a doua oară la Universitatea noastră, prima vizită având loc la începutul anului 2018. În cadrul unei întâlniri cu prof. univ. dr. Angela Borda, directorul Departamentului de Relații Internaționale, și prof. univ. dr. Călin Enăchescu, Prorector Dezvoltare organizațională și informatizare, s-au purtat discuții pe tema parteneriatelor academice existente între Universitatea noastră și instituții de învățământ superior medical din Belarus, precum și stabilirea de noi acorduri de colaborare în domeniul educației, cercetării științifice și a schimbului de bune practici.

Prof. univ. dr. Angela Borda a subliniat dorința Universității noastre de a se implica împreună cu partenerii în variatele tipuri de proiecte finanţate prin programul Erasmus+, iar prof. univ. dr. Călin Enăchescu a vorbit despre importanța extinderii cooperării la nivel internațional, ca mijloc de creștere a vizibilității internaționale a UMFST, dincolo de granițele Uniunii Europene.

Ambasadorul Republicii Belarus în România s-a arătat încântat să se afle din nou la UMFST și a apreciat modul în care s-a dezvoltat Universitatea în ultimii ani. De asemenea, acesta și-a manifestat interesul de a face toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul intensificării și dezvoltării parteneriatelor academice cu instituțiile academice din Belarus.

„Mă bucur să mă aflu din nou la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și să remarc modul în care aceasta s-a dezvoltat și extins în numeroase domenii. Totodată, mă bucur de relațiile bilaterale de cooperare în cadrul programului Erasmus+, iar în cadrul întâlnirii am purtat discuții cu privire la extinderea acestor colaborări. Medicina a reprezentat dintotdeauna un domeniu extrem de important, iar acum cu atât mai mult și-a arătat rolul și importanța”, a transmis Excelența Sa Andrei M. Grinkevich.

În prezent, Universitatea noastră are încheiate acorduri de colaborare cu trei dintre cele mai mari universități din Belarus: Grodno State Medical University din Grodno, Belarusian State Medical University, Minsk, și Belarus Vitebsk State University of Technology.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram