Unifest 2015

12208836_539152572913481_7201647911181739953_nIn luna noiembrie, cel mai mare festival studenţesc din România, UNIFEST, organizat de Uniunea Studenţilor din România (USR) în parteneriat cu Organizaţia Studenţească de Medicină Dentară , a revenit cu cea de-a XIV-a ediţie.
În perioada 9 – 15 noimebrie 2015 sub deviza “distracţie gratis, nu degeaba!”, studenţii au putut participa gratuit la o serie de activităţi menite să promoveze cultură, educaţia formală şi non formală, necesitatea creativităţii, spiritul civic, sănătatea, sportul şi rolul prioritar în societate.
Festivalul a debutat în dată de 9 Noiembrie cu o festivitate oficială de deschidere urmată de o seară socială cu scopul de a crea noi prieteni şi de a le întări pe cele care au rezistat de-a lungul anilor. De-a lungul festivalului au avut loc diverse evenimente variind de la workshopuri, concursuri sportive până la seri de proiecţie şi petreceri.
Printre evenimente se numără şi Miss UniFestunde publicul are posibilitatea să aleagă Miss Popularitate. Deasemenea se vor acordă premii special din partea sponsorilor. În cadrul Show-ului vor fi momente artistice: solişti, dansatori, prezentări de modă. Va avea loc la Casă de Cultură ”Mihai Eminescu”, în Sala Mare de Spectacol, începând cu orele 17.
Un alt eveniment important este “Studenţii aleargă pentru Spitalul Copiilor” care ajunge în acest an la cea de-a 4-a ediţie. Conform organizatorilor, “E toamna şi frig, gri şi urat, nu îţi vine să ieşi din casă, sâmbătă dimineaţă, dar copiii sunt bolnavi şi pe vremea asta şi au nevoie de un spital pe care îl putem construi DOAR împreună, când adunăm leu cu leu, om de la om. Noi credem că împreună putem schimbă şi ajută viaţă copiilor bolnavi de cancer. Dacă şi voi credeţi, va aştept să ne cunoaştem, să alergăm cât putem şi să donăm asemenea! Nu va fi un maraton, nu este o competiţie, ne adunăm să donăm măcar un leu pentru construirea unui spital pentru copiii bolnavi de cancer. Din totdeauna am fost convinşi că stundeţiiau fost unul dintre pilonii vitali ai societăţii, iar acum, nimic nu ne împiedică să demonstrăm încă o dată că putem fi punct de sprijin, de reper şi un exemplu demn de urmat!”
Finalul UniFEST 2015 va fi amrcat printr-un flashmob tematic, speakers session, urmat de o seară de degustări de vinuri în dată de 15 noiembrie. Mai multe detalii referitoare laprogram, la invitaţi sau la fotografiile făcute găsiţi pe pagină de Facebook UniFEST Tg. Mureş.

Vlad Vunvulea – voluntar blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram