Universitatea de Vară pentru Elevi – rezultatele procesului de selecție

Scoala de Vara Rezultate 2Liga Studenților din Tîrgu Mureș a publicat, pe site-ul www.uve.lstgm.ro, rezultatele procesului de selecție în cadrul îndrăgitului program „Universitatea de Vară pentru Elevi”, destinat elevilor absolvenți ai clasei a XI-a. Pentru ediția din acest an a programului au aplicat 165 de candidați, 150 dintre aceștia fiind selectați să participe în mod gratuit.

Contestațiile referitoare la nota obținută la eseu se pot depune până astăzi, 3 iulie, ora 14.00, la adresa de e-mail: uve@lstgm.ro. Pentru candidații declarați admiși, confirmarea locului va avea loc telefonic după soluționarea eventualelor contestații și afișarea listei finale.

Elevii sunt așteptați, în perioada 23-30 iulie, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, pentru a vedea cum decurge o săptămână din viața unui student la Medicină Generală, Medicină Dentară și Farmacie. Aceștia vor fi cazați în cămine studențești, vor participa la cursuri și lucrări practice specifice facultății la care au aplicat și vor avea parte și de activități extrașcolare.

Cei care vor deveni studenți ai UMF Tîrgu Mureș vor avea la dispoziție toate resursele necesare pentru a deveni cei mai buni medici, farmaciști, asistenți medicali, nutriționiști, kinetoterapeuți, tehnicieni sau profesori. Reforma curriculară începută, dezvoltarea infrastructurii, înființarea unui centru de simulare pentru îmbunătățirea deprinderilor clinice și investițiile masive în cercetare vor contribui la formarea de specialiști în domeniul sănătății, care să se dedice celei mai nobile misiuni puse în slujba omului, salvarea vieții, și care să contribuie la schimbarea sistemului medical.
Elevii care au participat la edițiile anterioare ale programului „Universitatea de Vară pentru Elevi” au descris experiența ca fiind unică și au transmis, cu entuziasm, că ar repeta-o oricând.
Informații suplimentare despre program se pot obține accesând site-ul: www.uve.lstgm.ro.

Persoane de contact:
Horațiu Sabău – coordonator proiect (0743-561.837)
Iuliu Cocuz – președintele Ligii Studenților (0724-293.304)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram