Ventilatorul mecanic realizat de două companii târgumureșene a fost testat la Centrul de Simulare și Abilități Practice al UMFST

Companiile Gaze Industriale Mureș SRL și Try Innovation SRL și-au unit forțele și au reușit să realizeze un ventilator mecanic menit să asigure asistență de ventilare noninvazivă pentru tratamentul pacienților care suferă de insuficiență respiratorie.

Dispozitivul a fost testat duminică, 12 aprilie 2020, la Centrul de Simulare și Abilități Practice din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

„Astăzi, 12 aprilie 2020, în duminica Floriilor, am finalizat ultimele modificări ale ventilatorului mecanic. Am supus echipamentul nostru la cele mai dure teste pentru a verifica buna sa funcționare și pentru a finaliza ultimele reglaje. Ventilatorul mecanic a făcut față cu brio! Testele efectuate pe plămânul artificial ne-au arătat că poate fi utilizat pe orice fel de pacient. Am implementat noi moduri de lucru cu echipamentul. Ventilatorul mecanic permite controlul PIP, PEEP, FiO2, volum, numărului de respirații etc. Îi mulțumim pentru ajutor rectorului UMFST „George Emil Palade”, domnul prof. univ. dr. Leonard Azamfirei! Îi mulțumim pentru modul prompt în care a răspuns solicitărilor noastre directorului Centrului de Simulare și Abilități Practice, domnul conf.  univ. dr. Janos Szederjesi, medic primar ATI. Îi mulțumim călduros pentru implicare domnului șef de lucrări dr. Marius Petrișor, medic ATI. Orice ajutor din partea medicilor din România este binevenit. Vom încerca să ținem cont de fiecare sugestie. Implicarea dumneavoastră contează! Ne găsiți la: contact@gazeindustrialemures.ro (Târgu Mureș, str. Barajului, nr. 8)”, se precizează pe pagina de Facebook Gaze Industriale Mureș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram