Workshop-uri în domeniul comunicării și al traducerilor

1 WorkshopDepartamentul de Filologie al Facultății de Științe și Litere din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a organizat luni, 10 decembrie 2018, cu prilejul Zilelor UMFST, două workshop-uri intitulate: „Interpersonal Communication Styles – A Practical Approach”, susținut de către lector univ. dr. Cristina Nicolae, și „Challenges in translating specialised texts. A Practical Approach”, susținut de către conf. univ. dr. Bianca Han.

Primul workshop s-a axat pe partea practică a comunicării, abordând aspecte precum: comunicarea interpersonală, comunicare verbală versus comunicare nonverbală, proxemica din perspectiva socio-culturală. „Studenții au analizat toate aceste aspecte în diverse materiale video și texte în care erau prezentate discursuri/situații de comunicare”, a explicat lector univ. dr. Cristina Nicolae.

2 WorkshopCel de-al doilea workshop a pus accent pe problematica traducerii de texte specializate, specifice unor anumite domeniului medical, tehnic, juridic etc. printr-o abordare practică. „Studenții au intrat în contact cu vocabularul și terminologia specifică și au operat traduceri din limba română în limba engleză și invers”, a precizat conf. univ. dr. Bianca Han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram