Zilele UMFST – 5 decembrie 2022

👉 Workshop-ul științific „Administrația publică locală între reglementarea legală și activitatea practică” organizat luni, 5 decembrie, ora 10:00, în cadrul Departamentului de Drept și Administrație Publică, Facultatea de Economie și Drept, Sala C14 (str. Livezeni nr. 69), deschide seria evenimentelor din cadrul Zilelor UMFST.

Codul administrativ reglementant prin OUG nr.57/2019 cuprinde ample dispoziții care stabilesc modul în care funcționează administrația publică locală. Dar, oare răspunde acest act normativ dezideratelor practice ale administrației publice locale? Sau, între activitatea practică și reglementarea legislativă există sincope care împiedică funcționarea eficientă a mecanismului administrativ la nivel local? Sunt câteva dintre aspectele pe care le va aborda în interacțiunea cu studenții, invitatul workshop-ului, dna Monica Buculei, Director Executiv al Direcției Juridice Contencios Administrativ și Administrație Publică Locală din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

👉 Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației continuă seria manifestărilor cu workshop-ul științific „Oportunități etice și creative”, cu începere de la ora 11:00, în sala A 208 (str. N. Iorga nr.1).

Activitatea își propune ca teme de dezbatere „Proiectul comunitar Edenul nostru” susținut de președintele Asociației „Club – Și Noi Putem Reuși”, „Coerența inimii ca fundament al identificării vocației” avându-l ca invitat pe Sabin Mureșan, trainer HeartMath, „Renașterea satului românesc” în viziunea președintelui Asociației penru Promovarea Valorilor Profesionale si Tehnologice in Agricultură și Dezvoltare Rurală, dl Dumitru Moldovan, „Libertate și comunitate”- Lucian Săcălean, fondator M9Tv și „Activități creative etice posibile în comunitate” cu participarea președintelui Asociației Județene Sportul pentru Toți, Viorel Ganea.

👉 Innovation Day&Night, eveniment de tradiție al Departamentului Societatea Antreprenorială Studențească (SAS UMFST), ediția a VI-a, este dedicat interacțiunii și schimbului de experiență între membrii comunității academice implicați în inovare și antreprenoriat și va include inaugurarea laboratorului Digital Business, precum și întâlnirea cu câștigătorii competiției antreprenoriale Junior Business Academy. Evenimentul va avea loc în Sala A 208 (str. N. Iorga nr.1), cu începere de la ora 12:00.

👉 Student Go Pro – Soft Skills for Smart Career, un nou workshop aflat pe agenda Zilelor UMFST se dorește a fi un forum de discuții aplicate între reprezentanții departamentelor de resurse umane din partea angajatorilor și reprezentanți ai Universității pe tema competențelor de tip Soft Skills pe care ar trebui să le dobândească studenții pe parcursul studiilor pentru o mai bună integrare pe piața muncii. Universitatea își exercită rolul de partener activ al companiilor și instituțiilor cu activități în toate domeniile programelor de studii universitare pe care le gestionează, având o preocupare permanentă în a-și adapta oferta educațională cerințelor pieței muncii printr-un dialog activ și permanent.

Evenimentul se va desfășura în Sala C32 (str. Livezeni nr. 69) cu începere de la ora 14:00, sub coordonarea Compartimentului Relația cu Piața Muncii în parteneriat cu Facultatea de Economie și Drept.

👉 Workshop-ul educativ intitulat „Despre echilibrul interior și autenticitate” se adresează studenților Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” și va avea loc cu începere de la ora 14:00 în Sala R 21, Corp R (str. N. Iorga nr.1).

În cadrul acestui eveniment avându-l ca invitat pe Daniel Meze studenții vor parcurge o serie de pași esențiali în descoperirea autenticității, a valorilor personale importante pentru motivație, vor reuși să fie mai încrezători în ei înșiși, să-și seteze mai ușor prioritățile și să devină mai conștienți de abilitățile care îi ajută să fie în armonie cu ei înșiși și cu ceilalți.

👉 FED&FRIENDS, marchează 20 de ani de la înființarea Facultății de Economie și Drept. Evenimentul aniversar va avea loc în Aula facultății (str. Livezeni nr. 69) cu începere de la ora 15:20.

👉 Dezvoltarea educației tehnologice a copiilor din clasele V-VIII,  activitate organizată în cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației, Sala A 109, cu începere de la ora 16:00 își propune să promoveze conceptul inovator de educație STEAM în cadrul unui stand educațional tehnologic.

👉 Aula Facultății de Farmacie va găzdui cu începere de la ora 16:00, evenimentul care marchează deschiderea Zilelor Universității avându-l ca invitat pe dl prof. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, în cadrul dezbaterii „Direcții strategice pentru sistemul de sănătate din România, până în 2030” (str. Gh. Marinescu nr. 38).

👉 Un nou workshop științific organizat în cadrul Facultății de Economie și Drept completează tabloul evenimentelor zilei: „Criminologia juvenilă. Aspecte practice”, ora 16:00, Sala C12 (str. Livezeni nr. 69).

Cauzalitatea în criminologie cuprinde circumstanțe psihologice și sociale care interacționează între ele provocând un anumit comportament. Care sunt factorii care contribuie la delicvența juvenilă? Cât de gravă este problema delicvenței juvenile în România? Care sunt cele mai eficiente mecanisme de prevenire a delicvenței juvenile?Iată câteva dintre aspectele abordate în cadrul workshopului dedicat studenților avându-i ca invitați pe Ana Varo, psiholog clinician – Serviciul de Intervenție Rapidă și Urgenţe, SIRU Mureş, Mihaela Sorlea – Șef Serviciu Managementul de Caz al Copilului, Mureş.

👉 Parteneriatul cu mediul preuniversitar reprezintă o prioritate a Universității valorificată în cadrul proiectului PROF. Cele două workshop-uri „Profesiolectul specific utilizării RED” (ora 17:00) și „RED și importanța lor în procesul de predare-învățare-evaluare” (ora 18:00) se adresează profesorilor de specialitate din instituțiile de învățământ preuniversitar și sunt axate pe abordarea din punct de vedere metodologic a celor mai noi resurse educaționale (RED) în activitatea de predare-învățare-evaluare (Sala A109, str. N. Iorga nr. 1).

Programul evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor UMFST, în perioada 5 – 9 decembrie 2022: https://zilele.umfst.ro/program-detaliat/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram