Zilele UMFST-UMCH, ediția a II-a

Filiala din Hamburg, Germania, a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a celebrat recent cea de-a doua ediție a Zilelor UMFST-UMCH.

Evenimentul a fost onorat de prezența ministrului Sănătății din România, prof. dr. Alexandru Rafila, de E. S. Dna. Adriana Stănescu, ambasador al României în Germania, de secretarul de stat Alexandru Rogobete, dar și de reprezentanții celor 16 spitale din Germania cu care UMFST G.E. Palade Târgu Mureș are relații de colaborare academică.

Cei aproape 600 de studenți din Hamburg, aflați în primii 4 ani de studii, au participat alături de profesorii lor la manifestări științifice, workshop-uri, competiții și activități sociale:

• UMFST-UMCH MedQuizz Marathon;

• Medical Simulation for Clinical Teaching UMFST-UMCH;

• UMFST-UMCH Teaching Hospital Fair & Med Talks;

• Workshops for Students;

• UMFST-UMCH Research Day for Medical Students.

În desfășurarea evenimentului, un moment special l-a reprezentat întâlnirea oficialilor români cu cadrele didactice universitare din Târgu Mureș, care predau studenților din Hamburg.

„Profesionalismul, entuziasmul și tinerețea acestora reprezintă cheia succesului acestui proiect”, a transmis rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram