Ziua Mondială a Diabetului, marcată de studenții UMF Tîrgu Mureș

Ziua Mondiala a DiabetuluiStudenții Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș marchează Ziua Mondială a Diabetului marți, 14 noiembrie, printr-o serie de activități, cum ar fi: campanie de testare a glicemiei, conferință tematică și campanie de informare în liceele din municipiul Tîrgu Mureș.

Voluntarii Ligii Studenților din Tîrgu Mureș și ai Asociației Studenților Farmaciști din Tîrgu Mureș, în parteneriat UMF Tîrgu Mureș și Casa de Cultură a Studenților din Tîrgu Mureș, organizează marți, 14 noiembrie, o campanie de testare a glicemiei, la Promenada Mall, și o conferință tematică, la UMF Tîrgu Mureș, la ora 20.00.

„Marți, 14 noiembrie, vom organiza o campanie de informare a tinerilor din liceele din Tîrgu Mureș prin care ne dorim să atragem atenția asupra simptomelor acestei boli, dar și asupra prevenției. La Promenada Mall vom informa oamenii cu privire la această afecțiune și le vom testa glicemia. La ora 20.00, va avea loc o conferință susținută de un medic specialist diabetolog, care ne va pune la curent cu ultimele noutăți în materie de diabet”, a anunțat Ecaterina Atudosiei, coordonator al proiectului și voluntar în cadrul Ligii Studenților.

De Ziua Mondială a Diabetului, studenții promovează sănătatea, prevenția și educarea populației prin accesul rapid și ușor la informație.

„Ultimele date referitoare la diabet sunt, din punctul meu de vedere, îngrijorătoare. Numărul tot mai mare de bolnavi și faptul că ne aflăm printre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa ne face să ne simțim datori față de comunitățile în care trăim și să tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care se supun oamenii odată cu nerespectarea anumitor reguli esențiale de trai. Oamenii trebuie să știe ce presupune cu adevărat diabetul, care îi sunt simptomele, cum se manifestă și cum poate fi împiedicată apariția acestei bolii. Mișcarea zilnică minimum 30 de minute, o alimentație sănătoasă și regulată, precum și un control medical periodic sunt factorii care pot preveni dezvoltarea bolii sau îi pot minimiza riscurile”, a declarat Adina Ioana Radu, coordonatorul  Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Ligii Studenților.

Voluntarii Asociației Studenților Farmaciști își propun responsabilizarea publicului larg în ceea ce privește prevenția diabetului zaharat. „Dorim să atragem atenția asupra numărului alarmant al persoanelor cu diabet, a riscurilor determinate de această afecțiune în cazul declanșării ei, dar și a importanței controlului medical periodic și a testării glicemiei”, a arătat Elena Tătaru, coordonator al proiectului și voluntar în cadrul Asociației Studenților Farmaciști.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram