Admiterea se apropie

ExamÎn data de 22.07.2015, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie se va susţine examenul de admitere pentru cele trei programe de studii, şi anume: Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. Proba de concurs la primele două programe de studii menţionate anterior, va consta într-un test grilă cu 100 de întrebări, fiecare cu 4 răspunsuri la alegere din disciplinele de biologie sau chimie organică. Întrebările au fost grupate în două, astfel: 25 vor fi alese din lista de întrebări existente la sfârșitul fiecărui capitol din manualul “Anatomie şi Fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină” Barron’s (excepţie fac capitolul 7 şi 9); respectiv 75 vor fi reprezentate de întrebările “la prima vedere”. Numărul de răspunsuri corecte va fi de 1 sau 2, pentru întrebările care provin din manual fiind considerate valide cele care sunt date de manual ca fiind corecte.

Candidaţilor la Facultatea de Farmacie li se vor testa cunoştintele privind chimia organică, printr-un test grilă cu 100 de întrebări din cartea intitulată “Chimie organică – teste de admitere în învăţământul superior medico-farmaceutic” şi se va desfăşura astfel: 50 de întrebări extrase din manualul menţionat anterior şi 50 de întrebări “la prima vedere” elaborate de comisia de admitere din bibliografia indicată. Celor prezenţi care vor susţine examenul de chimie organică li se vor asigura minicalculatoare. Clasificarea candidaţilor se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obţinută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat. Notele obţinute în cadrul aceluiaşi program de studiu la biologie sau chimie, în funcţie de opţiunea candidatului, sunt echivalente în realizarea clasificării finale.

Testarea cunostinţelor la specializările mici: Asistenţă Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară, Cosmetică Medicală şi Tehnologia produsului cosmetic, se va face prin intermediul a 50 de întrebări cu răspuns la alegere. 40 dintre acestea vor fi alese din lista de întrebări existente la sfârsitul celor 5 capitole indicate (Cap. 15, 17, 18, 20, 23), respectiv 10 întrebări “la prima vedere”. În acest caz, clasificarea se va face în ordine descrescătoare a mediei, în care o pondere de 70% va avea nota obţinută la testul grilă iar 30% media de bacalaureat.

Pentru specializarea de Educaţie fizică şi sportivă se va aplica Metodologia de admitere din anul 2014, specifică acestui program.

Istvánfi Noémi Marta – voluntar blog.umftgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram