Comunicat de presă privind analiza probelor SARS-CoV-2 în aceste zile

Echipa de cadre medicale care efectuează analiza probelor SARS-CoV-2 în județul Mureș își desfășoară activitatea în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al Universității Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și este diponibilă zilnic pentru a recepționa testele prelevate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș, Serviciul de Ambulanță Județean Mureș, Spitalele din Sighișoara, Reghin, Luduș, Târnaveni.

La momentul redactării acestui comunicat, sâmbătă, 11 aprilie 2020, ora 10.00, personalul echipei medicale se află la locul de muncă, unde a recepționat deja peste 100 de teste în vederea evaluării SARS-CoV-2.

De la data începerii activității, 25 martie 2020, până în prezent, toate probele transmise Universității și recepționate în vederea identificării Covid-19 au fost prelucrate și finalizate în aceeași zi. La momentul de față nu există nicio probă în așteptare.

Urmare analizei realizate împreună cu conducerea Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, s-a convenit că în ziua de duminică personalul să fie disponibil non-stop la domiciliu și, în caz de nevoie și în funcție de numărul de probe existente, să se prezinte la Centru pentru prelucrarea acestora.

Facem precizarea că Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al Universității nu recoltează probe și nu efectuează teste direct pentru populație, ci răspunde doar solicitărilor făcute de instituțiile sanitare și unitățile spitalicești sus menționate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram