Sediul Centrului Cochrane România, la UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu Mureș face parte, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, dintr-un consorțiu  universitar al cărui scop a fost crearea unui Centru Cochrane în România.

Cochrane este o organizaţie prestigioasă internaţională non-profit,  înfiinţată în 1993 în Marea Britanie, care are ca scop principal să pună la dispoziţia specialiștilor din sănătate informaţii medicale valide utile în îngrijirea sănătăţii. Poartă numele celebrului epidemiolog britanic Archie Cochrane, întemeietorul medicinei bazate pe dovezi.

La data de 6 februarie 2020, Cochrane România a fost aprobat ca Affiliate Centre, având Cochrane Austria ca centru coordonator. Sediul Centrului Cochrane România este la UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

„Doresc să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la succesul acestui proces. Pentru prima perioadă de trei ani, finanțarea și sediul vor fi asigurare de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu Mureș. Cu speranța că vom putea în viitor să organizăm o binemeritată lansare publică a Cochrane România, vă doresc toate cele bune și mai ales multă sănătate”, a transmis prof. univ. dr. Lucian Pușcașiu, director Cochrane Romania Affiliate Centre.

În prezent, Cochrane are 11.000 de membri și peste 60.000 de colaboratori din peste 130 de țări, care produc informații credibile și accesibile despre sănătate.

Site-ul Cochrane România: https://romania.cochrane.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram