Diáknapok és Diákfesztivál

Ebben az évben ünnepli a marosvásárhelyi Diáknapok a 19. születésnapját négy napos fergeteges fesztiválhangulattal 2016. május 4-7. között.  Immár közel két évtizede szüntelenül azért dolgozik a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ), hogy a város diákélete egyre színesebb legyen.

Már egy jó ideje a marosvásárhelyi diákélet mércéje a Diáknapok két részre osztva az egyetemi évet: a diáknapok előtti és diáknapok utáni időszakra. Mikor pedig eljön, akkor negyven csapat, amely átlagéletkora alig haladja meg a 20 évet, birtokba veszi a várost és Marosszentgyörgy község egy kis részét a Maros bal partján, amely koncerthelyszínként szolgál.

diaknapok

A rendezvény témája stílszerűen a Star Wars lesz. A csapatok számos ügyességi próbán fognak átesni, miközben a szervezők a csapatszellemet, inteligenciát, kreativítást, erőt és természetesen a sporteredményeket fogják tesztelni. A diáknapok a már hagyományos felvonulással kezdődik a belvárosban és minden nap színpad előtti fergeteges bulival fog folytatódni. A hangulatot olyan együttesek fogják garantálni, mint amilyen a Halott Pénz, Intim Torna Illegál, Palma Hills, Koszika & The HotShots, The Pinwheels vagy Bagossy Brothers Company.

Akik már részt vettek a Diáknapokon tudják, hogy az erőssége és egyben erénye abban áll, hogy ez az egyetelen rendezvénye a városnak, ahol a különböző egyetemeken és szakokon tanuló egyetemisták egy testként éreznek és együttesen mutatják meg Marosvásárhelynek, hogy igazi egyetemi város. Ilyen körülmények között nem marad más hátra, mint azt kívánjuk, hogy az erő legyen veletek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram