Zilele Studențești – Diáknapok 2016

Anul acesta Zilele Studențești cunoscute de aproape toți ca „Diáknapok” împlineşte 19 ani şi se va desfăşura pe o perioadă de 4 zile, respectiv 4-7 mai 2016, fiind unul din cele mai importante evenimente care marchează de aproape  două decenii viața studențească mureșeană fiind organizată de Asociația Studenților Maghiari din Tîrgu Mureș (ASM).

diaknapok

Festivalul este cunoscut în rândul studenților ca un indicator care împarte anul universitar în două: perioada de dinaintea Diáknapok și perioada după Diáknapok. Iar când  sosește evenimentul cele 40 de echipe alcătuite din studenții din toate universitățiile din Târgu Mureș indiferent de specializare cuceresc atât municipiul cât și o bucată din comuna Sângiorgiu de Mureș.

Tema din acest an nu poate fi alta decât „Star Wars”. Echipele înscrise vor avea parte de numeroase probe în care participanţilor li se va testa spiritul de echipă, inteligenţa, imaginaţia, forţa şi competenţele sportive. Festivalul va începe cu tradiționalul marș prin centrul orașului și fiecare zi se va termina cu concerte pe scena de pe malul Mureșului. Partea de distracţie se va amplifica cu certitudine deoarece organizatorii așteaptă trupe atât din țară cât și din străinătate cum ar fi Halott Pénz, ITI, Palma Hills, Koszika & The HotShots, The Pinwheels sau Bagossy Brothers Company.

Cei care participă fie ca voluntari, fie ca participanți ştiu ce înseamnă spiritul festivalului studențesc. Știu și apreciează singurul eveniment unde atât studenții din UMF, UAT, Sapientia, Petru Maior sau Dimitrie Cantemir se simt la fel de bine și unde contează un singur lucru: să te simți bine ca student. Nu rămâne decât să spune “May the force be with you!”

Csaba Dudás – voluntar blog.umftgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram