Drumul spre o carieră didactică în învățământul primar și preșcolar

Pentru voi, dragi și stimați absolvenți de liceu, care v-ați gândit că v-ar plăcea să practicați nobila profesie de dascăl, prin care să contribuiți la formarea și modelarea minții și sufletului copiilor din ciclurile primar și preșcolar, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, o universitate cu un brand deosebit de apreciat, recunoscută la nivele național și internațional, vă oferă posibilitatea de a deveni profesori pentru aceste nivele de învățământ, urmând cursurile de licență, cu durata de trei ani, (180 de credite transferabile ECTS), în cadrul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”.

Programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar funcționează în cadrul universității noastre,începând cu anul 2018. Acest program asigură pregătirea şi formarea profesională a studenţilor înmatriculați, fiind proiectat conform standardelor actuale de calitate și ale cerințelor ştiinţifice psihopedagogice, respectând exigenţele pieţei muncii, interne şi internaționale în domeniul educațional. Programul este adresat atât absolvenților de liceu (cu diplomă de bacalaureat), cât și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar (educatoare și învățători), fără studii universitare, care doresc să obțină o diplomă de licență, ca profesori cu studii superioare.

De ce să alegeți acest program de studii la UMFST G.E. Palade Târgu Mureș?

Pentru că veți studia într-o universitate dinamică și prestigioasă, unde veți avea la dispoziție o bază materială bine pusă la punct și unde veți fi pregătiți de cadre didactice universitare cu experiență recunoscută în domeniul psihopedagogiei preșcolarilor și școlarilor de vârstă mică dispuse să vă însoțească pe acest parcurs al devenirii și formării voastre profesionale inițiale.

Pregătirea practică pedagogică va fi organizată și îndrumată în cadrul grădinițelor și școlilor de aplicație partenere, din Târgu Mureș, asistată de cele mai apreciate și bine pregătite cadre didactice-mentori, fiecare dintre ele având o experiență deosebit de bogată și valoroasă. Un alt argument important constă în faptul că studiile voastre vor fi fără taxă, fiind finanțate de universitate. În plus, puteți beneficia de burse pentru stimularea performanței academice  individuale, sau de burse de ajutor social, după caz.

Ce opțiuni veți avea ca absolvenți ai programului de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar ?

În urma finalizării examenului de licență, veți primi o diplomă de profesor licențiat și veți dispune de un portofoliu complex de cunoștințe, abilități și competențe profesionale, care să vă permită să deveniți un autentic model de dascăl și de formator certificat, al copiilor de vârstă preșcolară sau de vârstă școlară mică. Astfel pregătiți, veți înțelege, în profunzime, cum funcționează psihicul și emoțiile copiilor, precum și care sunt minunatele taine ale predării-învățării, având o imensă șansă în viață de a vă angaja și integra cu succes în școli sau grădinițe, ca profesori licențiați în învățământul primar sau preșcolar. Pentru voi, în scurt timp vom acredita și un program de masterat, dedicat certificării voastre ca profesori în domeniul noului concept „Educația timpurie”!

Unde puteți obține informații detaliate, referitoare la înscrierea și admiterea voastră la programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar ?

Pentru anul universitar 2023-2024 sunt disponibile 25 de locuri fără taxă și 5 locuri cu taxă. Tot ce trebuie să știți despre înscrierea și admiterea, în anul 2023, la programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, se regăsește pe site-ul universității noastre, la adresa webhttps://adminfo.umfst.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram