Kennedy Academy for Students 2022 – Oportunitate pentru studenți

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională, invită studenții români cu vârsta cuprinsă între 18-27 de ani să candideze la cea de-a patra ediție a Kennedy Academy for Students. Programul Kennedy Academy for Students este structurat în jurul subiectelor de democrație, educație civică și participare activă în comunitate și va avea loc între 14 – 18 Decembrie 2022, în București.  

Acest program își propune să ofere unui număr de 15 participanți șansa de a învăța despre leadership și implicare civică în sectorul ONG din România, să își îmbunătățească nivelul de comunicare în engleză și să învețe despre valori democratice pe care le vor putea folosi pentru a fi activi în sfera civică.  Participarea la acest eveniment este gratuită, urmând ca cei 15 tineri să fie selectați printr-un proces de aplicație online. În cadrul programului, studenții vor avea parte de workshop-uri, ateliere și vizite instituționale.  

Competiția este deschisă studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc cumulativ condițiile regăsite mai jos (sau în comunicatul de presă atașat).  

Cei interesați se pot înscrie online până la data de 6 Noiembrie 2022, completând formularul disponibil aici: https://forms.office.com/r/LCzmHHi58k     

Competiția este deschisă tinerilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:  

  • au cetățenie română; 
  • sunt, la momentul înscrierii, studenți la universitate la orice profil, înscriși la licență, master sau PhD, din mediul rural și urban; 
  • au minim 18 de ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (14 Dec. 2022);  
  • sunt înscriși într-o asociație studențească din România (ONG); 
  • au cel puțin un nivel mediu de cunoștințe în limba engleză; 
  • sunt creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune; 
  • demonstrează interes față de tematica programului; 
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local în luna ianuarie 2023; 

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite aici:    

https://americancouncils.ro/programe/kennedy-academy-for-students/

https://www.facebook.com/AmericanCouncilsRomania

https://www.instagram.com/americancouncilsro/

Programul Kennedy Academy for Students este un program sponsorizat de U.S. Embassy Bucharest și implementat de American Councils for International Education Romania. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram