Medifun, festivalul care încurajează pasiunile studenților UMF Tîrgu Mureș

medifunStudenții mediciniști din Tîrgu Mureș desfășoară, în perioada 4-8 octombrie, ediția cu numărul 17 a festivalului cultural, artistic și sportiv Medifun, un eveniment cu tradiție în peisajul studențesc tîrgumureșean. Peste 600 de tineri împărțiți în 15 echipe participă la Medifun.

Pe lângă partea de distracție, Liga Studenților din Tîrgu Mureș a dorit ca festivalul din anul 2017 să aibă loc sub un alt concept, astfel încât studenții au pus un accent mai mare pe activitățile sociale și au gândit, în cadrul ineditului proiect „Joia pentru comunitate”, o campanie de conștientizare a tinerilor asupra riscurilor la care se expun atunci când își fac tatuaje în locuri neautorizate, o campanie de donare de sânge, street art în campusul UMF și o campanie de ajutorare a familiilor nevoiașe.

1 iuliu (2)„Festivalul a fost reconceput în totalitate, în sensul în care am abordat mai multe teme, nu doar distracția. Medifun este un festival al mediciniștilor organizat de către mediciniști, motiv pentru care am considerat că trebuie să punem accent și pe partea socială. Am gândit programul un pic altfel decât erau obișnuiți participanții. Festivalul a debutat, miercuri, cu parada tradițională și a continuat în campusul UMF cu o serie de concursuri și jocuri de societate. Ziua de joi este dedicată comunității și am denumit-o „Joia pentru comunitate”. Zilele de vineri și sâmbătă sunt dedicate probelor sportive, outdoor – teambuilding, care se vor desfășura în Complexul „Weekend”, iar duminică vor avea loc scenete, momente culturale și artistice, dar și festivitatea de închidere. Concertele și serile sociale vor avea loc pe malul Mureșului, la fosta piață de vechituri din Tîrgu Mureș”, a declarat joi, 5 octombrie, într-o conferință de presă, Iuliu Cocuz, președintele Ligii Studenților din Tîrgu Mureș.

În cadrul festivalului, organizatorii și-au propus să încurajeze și să promoveze pasiunile studenților UMF Tîrgu Mureș, dat fiind faptul că viitorii medici sunt extrem de talentați în domenii precum: artă, muzică, dans, sport, teatru etc.
„Ne-am propus să încurajăm și să apreciem pasiunile studenților UMF Tîrgu Mureș, motiv pentru care încercăm să acoperim toate ariile, de la sport, teatru, dans și până la street art și bartending. Promovăm activitățile menite să-i ajute pe studenți să se dezvolte”, a subliniat Raluca Niculescu, coordonatorul festivalului Medifun.

2 medifun adina raduCoordonatorul Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Ligii Studenților, Adina Radu, a precizat că prin intermediul proiectului „Joia pentru comunitate” studenții s-au implicat în problemele comunității și au venit cu soluții.
„Vor avea loc workshop-uri și training-uri pentru participanți. Derulăm o campanie de conștientizare a tinerilor asupra riscurilor la care se expun atunci când își fac tatuaje în locuri neautorizate. Avem și o campanie de reciclare și cu ajutorul donațiilor făcute de către participanți am realizat o bibliotecă care să acopere trei spitale din Tîrgu Mureș. De asemenea, avem 15 cazuri sociale și fiecare echipă va ajuta o familie pe perioada festivalului cu diferite produse de igienă, rechizite și alimente”, a afirmat Adina Radu.

În perioada 27 septembrie – 4 octombrie, studenții mediciniști au derulat o amplă campanie de donare de sânge. Peste 100 de donatori s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Tîrgu Mureș.
„Campania de donare de sânge care s-a încheiat a făcut parte din festivalul Medifun și am derulat-o deoarece știm că nevoia de sânge din spitale este mare. Am venit în sprijinul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Tîrgu Mureș, peste 100 de persoane prezentându-se la donare. Am premiat echipa care a donat cel mai mult sânge”, a precizat Adina Radu.

Festivalul este împărțit în două componente: de concurs și de festival. Cele 15 echipe vor concura în domenii precum: sport, cultură, logică, lucru în echipă etc, la final una singură fiind desemnată câștigătoare. În același timp, peste zece artiști naționali și internaționali vor urca pe scenă și vor cânta. Printre aceștia amintim: Fără Zahăr, DJ Sauce, The Kryptonite Sparks Andrei Puiu, DWLS, Ma:tei, Dobix Ion b2b Scopter și Macarie b2b Erik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram