Scriitoarea Doina Ruști își lansează cel mai nou roman la UMFST Târgu Mureș

homeric-doina-rustiBiblioteca Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș va găzdui marți, 8 octombrie 2019, ora 16.00, evenimentul de lansare a romanului Homeric, semnat de scriitoarea Doina Ruști.

Apărut de curând în colecția Fiction LTD a Editurii Polirom, disponibil și în format digital, Homeric adoptă registrul fantastic și o structură de avangardă, fiind, într-un anumit fel, o sinteză a prozei sale.

La eveniment vor vorbi, alături de scriitoare, conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”, și lector univ. dr. Dumitru-Mircea Buda, prodecanul facultății. Fragmente din roman în lectura actorului Costin Gavază.

Doina Ruști, prozatoare contemporană, apreciată pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, a fost recompensată cu cele mai însemnate premii literare românești, printre care și Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române. Tradusă în numeroase limbi, inclusiv în chineză, invitată la evenimente internaționale de prestigiu, a scris zece romane, dintre care amintim: Zogru (2006), Fantoma din moară (2008), Lizoanca la 11 ani (2009), Manuscrisul fanariot (2015) și Mâța Vinerii (2017).

Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram