Studenții de azi – profesioniștii de mâine. Campanie de conștientizare a studenților privind importanța învățării

Proiectul privind învățământul secundar (ROSE), „Studenții de azi – profesioniștii de mâine”, ce se derulează pe o perioadă de 36 de luni, își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

„Grupul țintă cuprinde toți studenții Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, admiși în anul I de studii de licență, cu media mai mică sau egală cu 7 la examenul de bacalaureat și/sau cei cu burse sociale, indiferent de regimul de finanțare al studiilor (buget sau taxă), precum și studenții care fac parte din categoriile defavorizate. Totalul estimat al numărului de studenți cuprinși în grupul țintă este de 304. Alături de beneficiarii direcți ai grupului țintă se adaugă beneficiarii indirecți formați din: cadre didactice ale facultății, ale DPPD, personal specializat afiliat CCOC, asociații studențești (ESTIEM, Liga Studenților). Numărul total al participanților în subproiect, pe întreaga perioadă de implementare, este de aproximativ 1.100”, a precizat conf. univ. dr. Arina Modrea, director de proiect.

Proiectul, aflat în cel de-al treilea an de implementare, este structurat în trei componente. Primele două sunt concepute pentru a aborda aspecte de natură academică și socială, care conduc la performanța scăzută a elevilor în învățământul secundar superior, precum și în primii ani din învățământul terțiar. A treia componentă include atât managementul de proiect, monitorizarea și evaluarea impactului acestuia, cât și activitatea de evaluare a intervențiilor existente, care abordează constrângerile financiare ale elevilor din învățământul secundar superior, provenind din grupuri dezavantajate.

La începutul acestei luni, în cadrul campaniei de conștientizare a studenților privind importanța învățării, a avut loc activitatea online cu tema „Mese rotunde cu antreprenori de succes”. Invitați au fost Daciana Sabău, creator proiect „Feed your brain”, și Constantin Ercean, manager True Travel.

Daciana le-a vorbit studenților despre importanța unei alimentații echilibrate pentru a crește performanța cognitivă și a duce un stil de viață sănătos, iar Constantin le-a vorbit studenților despre importanța antreprenoriatului.

În zilele de 11 și 12 aprilie, invitați au fost: Flavius Ardelean, Răzvan Rus, Mihnea Bloj, Cosmina Rațiu, Zsolt Orban, care au împărtășit din experiența lor de studenți ai Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram