TransMed – o experiență unică

TransMed este un proiect transnaţional ce presupune schimbul de studenţi (aparţinând anilor ÎI-VI) între diverse universităţi din ţară, pe durata de o săptămâna.

În această perioada, studenţii implicaţi în schimbul de experienţă participă la cursuri şi stagii împreună cu studenţii facultăţii care îi găzduieşte. În plus studenţii au ocazia unei experienţe personale într-un alt mediu universitar, pot să iniţieze prietenii, să ia contact cu grupuri noi, cu alte metode de predare, să viziteze alte oraşe. Criteriile de selecţie sunt reprezentate de activitatea universitară (media finală a anului precedent), activitatea ştiinţifică (numărul lucrărilor prezentate/ publicate, activitatea în cadrul unor cercuri ştiinţifice, gărzi UPU/SMURD) şi activitatea de voluntariat în cadrul organizaţiilor studenţeşti (Membre FASMR/Non-Membre FASMR dar cu implicaţie medicală). Pe baza acestor criterii se alcătuieşte un punctaj care va departaja studenţii înscrişi.

transmedPerioada de desfăşurare a programului este 9-13 noiembrie 2015, dar nu vă faceţi griji, dacă nu ajungeţi să participate acum, se organizează încă o ediţie în semestrul II.

Studenţii admişi în program vor achita o taxa de participare de 80 RON. Achitarea taxei de participare are valoare de confirmare a locului de către student şi va fi făcută prin transfer bancar în contul ORGANIZAŢIEI GAZDĂ (Organzatia centrului în care aţi fost repartizat) în conformitate cu programul desfăşurării proiectului. (Detaliile despre termenul limita efectuării plăţii vor fi comunicate ulterior de către coordonatorul local TransMed din cadrul organizaţiei gazdă).

Având în vedere succesul acestui eveniment în ediţiile trecute, vă invităm să participaţi. Le mulţumim studenţilor organizatori ai acestei ediţii: Celsie Mihaela şi Diana Iacob, studente ale Universităţii de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş.

Vlad Vunvulea – voluntar blog.umftgm.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram