Work hard, play hard

dr Russu OctavDoctorul Russu Octav este medic primar la clinica de Ortopedie din Tîrgu Mureș, absolvent al Universității de Medicină si Farmacie, promoția 1996. Nu în mod ciudat, dr. Russu a trecut de cealalta parte a catedrei încă din anul 2002, inițial ca si preparator, apoi ca și asistent universitar la disciplina Ortopedie-Traumatologie.

Având in vedere ca dr. Russu s-a născut si a crescut în Tîrgu Mureș, o astfel de viață de student, precum el însuși declară, are atât avantaje, precum comoditatea statului acasă, bugetul puțin mai mare, dar și dezavantaje.  “Asta nu înseamnă că nu te poți distra. Dimpotrivă, trebuie să existe un echilibru între a învăța și a te distra. Trebuie să faci totul cu entuziasm.”  Întrebat fiind care este localul preferat din Tirgu Mureș, Octav a răspuns prompt: “Office. E un local unde mă simt ca acasă. Dacă la status-ul meu pe Facebook scrie “Home”, inseamnă că sunt la Office. E un local de suflet, s-au legat multe prietenii de durată pe acolo. E un local studențesc.” …, dar asta nu înseamnă că a neglijat facultatea. Dr. Russu Octav a absolvit facultatea in anul 1996 cu media 9,29 urmând să susțină concursul de rezidențiat și să fie admis ca și medic rezident în specialitatea Ortopedie-Traumatologie. Cinci ani mai târziu, după ce a trecut în spatele catedrei, dr. Russu pasionat fiind de tehnologie, a început să implementeze cele mai noi și accesibile tehnologii în predare “…în 2002 predam cursurile pe prezentări power point, eram una din cele 2 discipline la care se foloseau prezentările pe calculator. Tehnologia nu trebuie neglijată, spre exemplu anul trecut, 2014, am participat la Marisiensis, am făcut o transmisie live din sala de operații…”

În concluzie, dr. Russu Octav dorește să ne transmită nouă, studenților de la UMF Tirgu Mureș să ne găsim echilibrul, balanța între învățat si distracție şi să le facem pe toate cu entuziasm, precum însuși afirmă: “Work hard, play hard!”

Vlad Vunvulea – voluntar blog.umftgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram