Zilele UMCH-UMFST, în premieră la Hamburg. Ministrul Educației, printre invitații de onoare

Campusul din Hamburg, Germania, al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în perioada 29 – 30 aprilie 2022, prima ediție a Zilelor UMCH-UMFST, la care participă peste 400 de studenți internaționali din Hamburg, cadre didactice din UMFST dar și din Germania, SUA și UK.

Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, 29 aprilie 2022, în prezența unor oficiali de prim rang ai României: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, Daniela Gîtman, secretar de stat pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe, Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru învățământul superior, Adriana Stănescu, ambasador al României în Germania, și Bogdan Filip, director general în Ministerul Afacerilor Externe.

Rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a declarat că în cadrul evenimentului a avut loc inaugurarea Centrului de realitate virtuală (VR) destinat învățământului medical precum și o întâlnire cu reprezentanții spitalelor partenere din Germania în care studenții UMCH-UMFST își desfășoară stagiile clinice.

„Programul științific cuprinde conferințe, workshop-uri și prezentări ale oportunităților pe care le au studenții din Hamburg de a participa la proiectele de cercetare derulate în cadrul UMFST. În acest mod, România nu este doar acasă ci și oriunde flutură un steag românesc, acolo unde românii își demonstrează profesionalismul, competența și patriotismul prin faptele pe care le fac în fiecare zi. Cu adevărat, despre campusul din Hamburg pot spune, E pluribus, unum!”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram